Jonge bio-ingenieur ontwikkelt eerste Belgische alcoholvrije gin

5/5
Nona Drinks Online horeca beurs horeca belgie Gin Leverancier (1)

In hun zoektocht naar alcoholvrije aperitieven komen steeds meer (sterren)restaurants terecht bij Nona June, een alcoholvrije variant van gin ontwikkeld door een jonge Gentse.

Toen de 25-jarige Charlotte Matthys twee jaar geleden haar studies bio-ingenieur afrondde en de stap zette naar het werkleven, had ze meer budget te spenderen op café of restaurant. Maar met een drukke fulltime job was alcohol vaak geen optie en dan bleef de keuze beperkt tot limonades of erg gesuikerde mocktails. ‘Ik vond het zo jammer dat er weinig bijzonders of lekkers was zonder alcohol, dat ik na tien maanden besloot mijn job op te zeggen om zelf een alcoholvrije spirit te ontwikkelen’, vertelt Charlotte….

Nona-Drinks-Online-horeca-beurs-horeca-belgie-Gin-Leverancier-3

Dat idee kwam niet helemaal uit de lucht gevallen, de Gentse heeft al langer een passie voor kruiden en kon ook haar achtergrond als bio-ingenieur inzetten. Dat het net een alcoholvrije variant voor gin werd, was ook al geen verrassing voor wie haar kent. ‘Gin-tonic is mijn favoriete drankje. En daarnaast interesseerde het distillatieproces me ook het meest, net omdat het niet zo eenvoudig is.’

Lees het gehele artikel op destandaard.be

Bron: De standaard
Door Ellen De Muynck

Bekijk Nona drinks op de online horeca beurs

MIJN ZAAK ONLINE

Ook een artikel van uw zaak op Horeca België? Of heb je liever dat ons team bij je langskomt voor een persoonlijk bezoek en een leuk gesprek?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met je.

Nieuwe berichten

Onze shop

Meest gelezen

Vegetarische Restaurants in België: Een Groene Revolutie in de Gastronomie

België staat bekend om zijn rijke culinaire tradities, met iconische gerechten zoals wafels, chocolade en frieten. In de afgelopen jaren is er echter een duidelijke verschuiving zichtbaar in de Belgische eetgewoonten, met een groeiende belangstelling voor plantaardige voeding en vegetarisch eten. Deze trend is niet alleen te danken aan gezondheidsbewuste consumenten, maar ook aan een groeiend milieubewustzijn en de wens om ethische keuzes te maken op het gebied van voeding. Het resultaat? Een explosie van vegetarische restaurants die zich richten...

Lees meer