Jeneverfestival 2019 in Grote- of Sint Janskerk Schiedam

5/5
Jeneverfestival 2019 in Grote- of Sint Janskerk Schiedam

Tess Posthumus lanceert ‘Masterclass: Cocktails’ boek

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht het Jeneverfestival dit jaar een nog grotere toestroom van fijnproevers. Veelbelovende distillateurs en bartenders vertellen bezoekers alles over spannende cocktailcreaties en de geschiedenis van de spirit. Tevens lanceert cocktail hero Tess Posthumus haar nieuwe boek: ‘Masterclass: Cocktails’ en presenteert ze de jenevercocktail ‘Flying Dutchmen’.

Jeneverfestival 2019 in Grote- of Sint Janskerk Schiedam

Tess Posthumus lanceert ‘Masterclass: Cocktails’ boek

Tess Posthumus photo by Floris Heuer

Jeneverfestival 2019

Het Jeneverfestival pakt groots uit dit jaar. De Grote- of Sint Janskerk is het podium voor de wondere wereld van jenever, waar distillateurs, bartenders en fijnproevers de liefde van de spirit met elkaar delen. Het Jeneverfestival start zaterdag in het Jenevermuseum met de presentatie van de nieuwe Stokerstrots en de lancering van het nieuwe boek ‘Masterclass: Cocktails’ van Tess Posthumus. Op zondag is er een ‘All-Star jenever-cocktailwedstrijd’ met professionele bartenders. De opening, workshops en masterclasses worden gehouden in het Jenevermuseum en de distillateurs presenteren zich in de Grote- of Sint Janskerk.

Directeur Marjolein Beumer zegt: ‘’We zijn erg blij met de Grote- of Sint Janskerk als extra locatie voor het festival. De combinatie van workshops, rondleidingen, demonstraties en de steeds grotere selectie van jenevers, zorgt voor de ultieme jeneverbeleving. Ons festival vindt ook nog eens plaats tijdens Monumentenweekend en sluit perfect aan op het landelijke thema ‘Plekken van plezier’. We hopen dat niet alleen Schiedam, maar heel Nederland weer trots op zijn jenevers wordt.’’

Organisatie Jeneverfestival

Het Nationaal Jenevermuseum organiseert jaarlijks een drietal evenementen: in het voorjaar Ginfever, in de zomer het Nederlands Jeneverfestival en in december het Stokersfestival. Samen met partners uit Schiedam zijn dit toonaangevende evenementen.

Over het Jenevermuseum

Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam is gevestigd in een voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij in Schiedam. Vanwege de rijke jeneverhistorie is deze stad benoemd als jeneverhoofdstad van de wereld en wordt tegenwoordig ook steeds vaker ‘Distillers District’ genoemd. Dat heeft te maken met de initiatieven die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle jenevers (en gins) te ontwikkelen. In het museum zijn regelmatig jeneverstokers actief die museumbezoekers alle ins en outs bijbrengen van het jeneverstoken.

Meer informatie:

Het Jeneverfestival 2019 wordt gehouden in zowel het Jenevermuseum als de Grote- of Sint Janskerk.

De entree van het festival is bij het Jenevermuseum, Lange Haven 74. De openingstijden van het festival zijn beide dagen van 14.00 – 20.00 uur.

Prijzen online verkoop:

– dagticket online: € 17,50

– weekendticket online: € 20,00

– VIP dagticket online: € 50,00

– VIP weekendticket online: € 60,00

Ticketverkoop en programma: www.jeneverfestival.nl

MIJN ZAAK ONLINE

Ook een artikel van uw zaak op Horeca België? Of heb je liever dat ons team bij je langskomt voor een persoonlijk bezoek en een leuk gesprek?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met je.

Nieuwe berichten

Onze shop

Meest gelezen

Vegetarische Restaurants in België: Een Groene Revolutie in de Gastronomie

België staat bekend om zijn rijke culinaire tradities, met iconische gerechten zoals wafels, chocolade en frieten. In de afgelopen jaren is er echter een duidelijke verschuiving zichtbaar in de Belgische eetgewoonten, met een groeiende belangstelling voor plantaardige voeding en vegetarisch eten. Deze trend is niet alleen te danken aan gezondheidsbewuste consumenten, maar ook aan een groeiend milieubewustzijn en de wens om ethische keuzes te maken op het gebied van voeding. Het resultaat? Een explosie van vegetarische restaurants die zich richten...

Lees meer