Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de krant

Horeca Wenduine is het beu – deel 2

wenduine Horeca België

We schreven het eerder deze maand al dat de horeca van Wenduine het beu is dat de gemeente hen het leven zuur maakt. Nu komt de kustgemeente weer in de pers. Maar deze keer gesteund door de plaatselijke handelaars.

Wenduine

Wenduine is een badplaats aan de Belgische Kust en een deelgemeente van de gemeente De Haan. De plaats telt circa 4000 inwoners. Wenduine wordt ook wel de Prinses der Badsteden genoemd. Wenduine is vanaf de middeleeuwen een vissersdorp geweest dat zich in de twintigste eeuw heeft ontwikkeld tot badplaats met de komst van de kusttram.

Jaarlijkse evenementen

  • Zeewijding (Pinkstermaandag)
  • Reuzenfeesten (2e weekend van juli, reuzen Louw, Wanne en Scutteman)
  • Nacht van Wenduine (2e week augustus, ‘s avonds straatentertainment op de boulevard en vuurwerk op het strand)
  • Verder ook nog het carnaval, de opendeurdag van de brandweer en de braderie.e

Werken

Handelaars in de Ringlaan in Wenduine zijn de herinrichtingswerken in hun straat grondig beu. Die werken zijn nu anderhalf jaar bezig. “Er moet dringend transparant gecommuniceerd worden,” zegt plaatselijk UNIZO-voorzitter Jérémie Mouriaux aan Aline Declercq van WTV Journaal.

De handelaars kijken momenteel lijdzaam toe hoe de werken maar blijven duren en lijden met de zomer in aantocht nog steeds omzetverlies. Ze vragen duidelijkheid over de concrete einddatum en transparante communicatie over hetgeen nog komt.

UNIZO De Haan nam alvast het initiatief om drie duidelijke communicatieborden op te maken en vraagt de gemeente om die te plaatsen in de nabijheid van de werfzone in Wenduine. Eerstdaags volgt hierover de beslissing.

Bereikbaarheid en omleidingen

Tijdens de werken in Wenduine geldt een omleiding voor het doorgaande verkeer, van zodra er hinder is door de werken. Voor het lokale verkeer zal plaatselijk een omleiding worden voorzien. Dit bekijkt men verder tijdens de voorbereidingen van de werf.

(Zwaar) doorgaand verkeer vanuit Blankenberge volgt een omleiding via de Blankenbergsesteenweg en de Expressweg om vervolgens de afrit N9 te nemen op de kluifrotonde. Vervolgens rijdt men verder richting de rotonde Strooien Haan. Daar kan het lokale verkeer met bestemming Wenduine verder via de N307.

Yakiniku horeca belgië Wenduine
Gesponsord

Het doorgaand verkeer rijdt verder tot de Blauwe Sluis (Bredene) en de N358 richting Oostende. Vervolgens kan je richting Bredene-De Haan de N34 op, en het verkeer richting Oostende de R31.

(Zwaar) doorgaand verkeer vanuit Oostende volgt de omgekeerde route via de Blauwe Sluis, de rotonde Strooienhaan, de N9, de Expressweg en de Blankenbergsesteenweg.

Openbaar vervoer

Lijkt je dit allemaal nogal ingewikkeld, dan kan ook met de trein naar Wenduine. Met een weekendbiljet reis je tot 50% goedkoper.

Heb jij ook nieuws?

Heb jij ook nieuws om hier te delen op de site? Stuur ons alle info en een leuke foto of filmpje. We plannen een gratis artikeltje in zoals dit van de werken in Wenduine. Wil je meer zichtbaarheid? Bekijk de advertentiemogelijkheden.


Bron: Yves Van Moorter, Wikipedia, WTV Journaal

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>