Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de krant

Horeca krijgt moeilijker een autoverzekering

autoverzekering horeca belgië

Wie in de horeca werkt, krijgt moeilijker een autoverzekering dan veel andere beroepsgroepen. “Want ze veroorzaken meer ongevallen”, zeggen verzekeraars. Horeca Vlaanderen noemt dat stigmatiserend en vraagt actie van de politiek.

Autoverzekering

Horecaondernemers, koks, kelners en barmannen rijden vaker ’s nachts, drinken vaker alcohol en hebben dus meer risico op een ongeval: dat is de redenering die verzekeraars maken. En dus staan ze niet te springen om barmannen en kelners een autoverzekering te geven. Sommige rekenen een fors hogere premie aan, andere weigeren helemaal om mensen uit de horeca te verzekeren.

Stigmatiserend

“Dat is stigmatiserend”, zegt Matthias De Caluwe, de topman van Horeca Vlaanderen. “Mensen uit de horeca moeten de kans krijgen om zich legitiem en voor een aanvaardbare prijs te laten verzekeren. Het is evident dat daar voorwaarden aan verbonden zijn, maar ze moeten de kans krijgen om zich te bewijzen.”

autoverzekering horeca belgië
(c) Het Nieuwsblad

Politiek moet ingrijpen

Horeca Vlaanderen vraagt de verzekeraars en de politiek om in te grijpen. “De verzekeraars moeten dit met een open geest bekijken. We zitten graag samen voor constructief overleg. Het kan niet dat je met een vergrootglas wordt bekeken omdat je uit een bepaalde sector komt. Als ze dat niet kunnen, moet de politiek zich erover buigen.”

Meer risico op ongeval bij horeca

De cijfers van Statbel en Fedris, het Federaal Agentschap voor Beroepsrisico’s, geven de verzekeringswereld nochtans gelijk.

Smartways horeca belgië autoverzekering
Gesponsord

Lees meer over autoverzekering voor de horeca.


Heb jij ook nieuws?

Heb jij ook nieuws om hier te delen op de site? Stuur ons alle info en een leuke foto. We plannen een gratis artikeltje in zoals dit van Horeca Mechelen. Wil je meer zichtbaarheid? Bekijk de advertentiemogelijkheden.


Bron: Het Nieuwsblad

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>