Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de krant

Horeca Grote Markt Mechelen protesteert

Mechelen horeca belgië

De horeca van de Grote Markt in Mechelen pikt het niet dat de Vlaamse en Nationale Feestdag verhuizen naar de Kruidtuin. De uitbaters overwegen acties.

Het was gemeenteraadslid Marc Hendrickx (N-VA) die het ongenoegen vandaag wereldkundig maakte. “De horeca-uitbaters hekelen vooral het gebrek aan inspraak. En ze zijn kwaad dat hen de kans op grote inkomsten op twee topdagen zonder meer wordt ontnomen”, aldus Hendrickx. Enkele gecontacteerde horeca-uitbaters bevestigen dat ze het oneens zijn met de verhuis. Maar ze wensen hun ongenoegen voorlopig binnenskamers te houden om het overleg alle kansen te geven.

Mechelen Feest

Volgens voorzitter van Mechelen Feest Kristof Calvo (Groen) heeft de beslissing om te verhuizen meerdere redenen. “De spreiding van evenementen is belangrijk voor de leefbaarheid. Dat is de vraag van bewoners van de omgeving Grote Markt. Maar ook van de horeca zelf. Zonder het vuurwerk is het programma alleen muziek, waardoor de infrastructuur van Kruidtuin een geschikte locatie is.” Calvo belooft wel extra overleg met de horeca.

Lees meer over het ongenoegen van Horeca Mechelen.

Smartways horeca belgië Grote Markt Mechelen
Gesponsord

Heb jij ook nieuws?

Heb jij ook nieuws om hier te delen op de site? Stuur ons alle info en een leuke foto. We plannen een gratis artikeltje in zoals dit van Horeca Mechelen. Wil je meer zichtbaarheid? Bekijk de advertentiemogelijkheden.


Bron en foto: Het Laatste Nieuws

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>