Green Horeca Week

Geef de voorkeur aan lokale producten.

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Yasmine 4 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #14797

    Yasmine
    Sleutelbeheerder

    De wereld is ons dorp en dus halen we ons voedsel uit de hele wereld. Het ligt nu eenmaal in de winkelrekken, het ziet er goed uit en het is nog goedkoop ook. Voor voedingswaren in de winkelrekken belanden, hebben ze heel wat voedselkilometers afgelegd. Dat betekent dat voor productie, verwerking, verpakking en transport heel wat grondstoffen en brandstof zijn gebruikt.
    België is een KMO-land, ook in de landbouw. Nog meer in de landbouw, waar we nog altijd een sterke gezinslandbouw hebben. Maar die “boert” jaar na jaar achteruit in de statistieken. En dit is evenzeer zo voor de producenten.
    Als horeca-uitbater bewust Belgische producten aankopen als het kan betekent een zichtbare steun aan de Belgische landbouw en de collega’s KMO’s. Laat ons hier tips, tricks en links delen.

    • Dit onderwerp is gewijzigd 4 maanden geleden door  Yasmine.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.