Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de krant

Groeiachterstand van België ook schuld van horeca

Horeca België groeiachterstand

Volgens het Verbond van de Belgische Ondernemingen gaf de verbeterde competitiviteit door Belgische bedrijven de export een stevige duw in de rug in 2018. Toch zorgen transport, handel (e-commerce) en ook de horeca voor een lichte groeiachterstand van ons land. Dit staat alvast te lezen in Flows, die het laatste nieuws brengt uit de wereld van trade, shipping, transport, logistiek en over mensen.

Groeiachterstand België

Naar aanleiding van de verkiezingen wil het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) het belang van de economie en de arbeidsmarkt in de kijker plaatsen. In een nota stelt het dat er belangrijke stappen vooruit zijn gezet inzake competitiviteit en exportmarktaandelen. En dat directe buitenlandse investeringen fors werden aangetrokken. “Maar er blijven ook nog pijnpunten, zoals de zwakke ontwikkeling van de e-commerce in ons land. Het glas is dus halfvol en het goede werk van de voorbije jaren moet in dezelfde richting worden voortgezet”, laat hoofdeconoom Edward Roosens optekenen in Flows.

Volgens Roosens is de tragere groei van handel, horeca en transport op zich meer dan verantwoordelijk voor de groeiachterstand van België ten opzichte van die drie buurlanden in 2014-2018.


Lees het volledige artikel over de groeiachterstand in België


Het mooiste terras Horeca België groeiachterstand
Zet jij ook je mooie terras in de kijker?

Heb jij ook nieuws?

Heb jij ook nieuws om hier te delen op de site? Stuur ons een persartikel, alle info en een leuke foto of filmpje. We plannen een gratis artikeltje in zoals dit van de groeiachterstand van België. Wil je meer zichtbaarheid? Bekijk de advertentiemogelijkheden.


Bron: Flows

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>