Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de krant

Gratis attentie van blauwe chocolade in Belgische restaurants

blauwe chocolade horeca belgië

Net zoals vorig jaar verdeelde Horeca België gedurende het eerste weekend van april weer de ‘Belgian Blue Chocolate’. Bij alle leden van Horeca België vind je vandaag allerlei desserts en toetjes gemaakt van deze unieke blauwe chocolade. En bij het afrekenen ontvang je per tafel een gratis attentie.

Chocolade  

Chocolade ook wel chocola, of chokla genoemd is een lekkernij gemaakt van cacao. De cacao wordt gewonnen uit cacaobonen, de pit van de vrucht van de cacaoboom (Theobroma cacao).

Chocolade ook wel chocola, of chokla genoemd is een lekkernij gemaakt van cacao. De cacao wordt gewonnen uit cacaobonen, de pit van de vrucht van de cacaoboom (Theobroma cacao).

Velen vinden chocolade lekker.  Maar chocolade heeft ook de reputatie een afrodisiacum te zijn. De Azteken geloofden destijds al in de kracht hiervan. Het waren de Spanjaarden die dit geloof meenamen naar Europa. En het is  de fenylethylamine in chocolade die daarvan de oorzaak is. Deze stof maken wij ook aan in ons lichaam als we emotioneel genot ervaren. Mogelijk kan ook de aanwezige cafeïne als stimulatiemiddel hieraan bijdragen.

Origineel

Chocolade vind je in allerlei vormen en smaken. En om origineel uit de hoek te kunnen komen, brainstormden in het voorjaar van 2018 de initiatiefnemers over welke chocolade ze nu wel eenmaal per jaar telkens op de eerste dag van het tweede kwartaal van het jaar via het netwerk van Horeca België konden aanbieden. Ze gingen dan ook te rade bij Pierre Marcolini. Deze Brusselse chocolatier is gekend voor zijn originele smaken, vormen en kleuren van chocolade.

Pierre Marcolini ©Christophe Devé
Pierre Marcolini ©Christophe Devé

Pierre zag wel graten in het concept van Horeca België. En ging dan ook op zoek naar een chocoladeboon om een originele chocolade te bekomen.

Blauwe chocolade

“Nog niet zolang geleden kwam de roze chocolade op de markt wat ik niet persoonlijk niet zo origineel vind”, rechtvaardigt Pierre zijn keuze. “Ik ging dan vooral op zoek naar een echte originele kleur van chocolade.”

Het is een feit dat Pierre Marcolini gekend is voor chocolades in allerlei kleuren en smaken.

“Ik heb me geïnspireerd op de kleur van het logo van Horeca Vlaanderen”, verduidelijkt hij zijn voorstel. “Ook omdat er zoveel restaurants aan de Belgische Kust zijn.”

Logo van Horeca Vlaanderen als inspiratie voor de blauwe chocolade

Alle visrestaurants zijn dan ook uitermate tevreden met de komst van Belgian Blue Chocolate. Want die blauwe chocolade past volledig in hun thema. Ook de Northsea Chefs lieten ons weten heel opgezet te zijn met het initiatief.

De smaak van de blauwe chocolade is licht-ziltig. En past perfect om te worden gegoten in zeevruchten. De blauwe chocolade laat zich ook gemakkelijk smelten. En combineren met de witte chocolade.

Niet minder dan 5 ton van deze unieke blauwe chocolade werd dan ook in de afgelopen dagen door een ploeg van vrouwelijke chefs over alle deelnemende restaurants verdeeld.

blauwe chocolade te verkrijgen bij de partner van Horeca België
Niet ontvangen? Bestel via onze partner.

Extra attentie van blauwe chocolade

De deelnemende horecazaken zullen de blauwe chocolade in alle vormen en in allerlei desserten verwerken. Je ontvangt vandaag ook een zakje blauwe zeevruchten. Toon hiervoor dit bericht bij de ontvangst van uw ticket van de witte kassa. Uitprinten van het bericht hoeft niet.

Horeca België wenst je alvast een prettige dag in een Belgisch restaurant; al dan niet aan de Belgische Kust.


Bronnen en foto’s: Wikipedia, God ziet U, Northsea Chefs, Horeca België, Pierre Marcolini, Horeca Vlaanderen

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>