Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Starters

Een goede website is een must voor je horecazaak

website horeca belgië

Geen enkel horecabedrijf kan nog zonder een eigen website. Zelfs al verkoop je geen producten online, dan nog kan je met jouw website jouw bedrijf voorstellen en vertellen wat je te bieden hebt. Wat de openingsuren zijn, of waar jouw horecazaak gelegen is.

Jouw website maken

Een website voor jouw horecazaak maken is een beetje als een huis bouwen. Je hebt een stukje grond nodig (de hosting), een adres (de domeinnaam) en een hoop bouwmaterialen om je huis te bouwen (de content of inhoud).

Claim een domeinnaam

Het adres van een website noemen we de domeinnaam. Heb je al een webadres in gedachten? Het is wel leuk om de naam van jouw zaak in een domeinnaam te zien veranderen. Maar als de naam van jouw horecazaak lang, of moeilijk te spellen is, dan heb je misschien iets aan deze tip.

Tip: Als mensen op zoek gaan naar een restaurant in een bepaalde stad, dan googlen ze in de meeste gevallen niet de naam van uw zaak. De meest gebruikte sleutelwoorden in dit geval zijn ‘restaurant’ en de gemeente of regio waar ze willen gaan eten.

Stel de domeinnaam samen door je activiteit en je gemeente te combineren. Eigenaardig dat domeinnamen als bv: www.restaurant-gent.be nog steeds niet zijn geclaimd.
Je kan zoveel domeinnamen claimen als je dat wilt. En je kan er straks diverse landingspagina’s mee linken.

Regel de hosting van je website

Wie een website wil bouwen, moet ook aan de hosting denken. Dit is het beschikbaar maken van bestanden voor het internet. Hiervoor heb je ruimte op een server nodig, want dat is waar je bestanden zullen staan.
Je kan kiezen voor gratis hosting (met beperkte mogelijkheden) of voor betalende hosting.

Laad de content op je website

Een website zonder tekst en foto’s stelt natuurlijk niet veel voor. Daarom heb je ook inhoud of content nodig. Dat kunnen entertainende en interessante blogposts, handige instructievideo’s of alleszeggende infografieken zijn. Er bestaan verschillende systemen om je inhoud op je website te posten.

CMS

De meest actuele manier om een website te maken is het Content Management System of beter gekend als CMS. Je moet helemaal geen computerfreak zijn om hiermee aan de slag te kunnen gaan. Je downloadt eigenlijk een site die een professioneel team voor je heeft gebouwd. Natuurlijk moet je wel nog de vormgeving, inhoud en gewenste functionaliteiten wijzigen en toevoegen.
Zo kan je jouw site uitbreiden met een fotoalbum, kalender, forum of bijvoorbeeld een webwinkel.
Een CMS-website staat gewoon online en kan op elke computer worden bewerkt als je bent ingelogd.
Onze persoonlijke voorkeur gaat naar WordPress. Heel gebruiksvriendelijk. En de manier waarop deze website is gemaakt.

Kyzoe Horeca België Nederland website
Gesponsord

Je kan de uitwerking uitbesteden aan een professionele webdesigner. Hij luistert naar jouw wensen en giet die in de gepaste vorm. Je site en/of webwinkel wordt volledig op maat gemaakt! Je kan dan na een korte opleiding jouw website verder onderhouden.

Een goede website is niet enkel mooi

Een mooie site brengt je bedrijf niet veel op als die niet bezocht wordt! Maak er op alle mogelijke manieren reclame voor.
Zorg dat je website goed gevonden kan worden in de zoekmachines. SEO of Search Engine Optimization is een hele kunst. Je webbouwer of een gespecialiseerd SEO-agentschap adviseert hoe je content moet schrijven die door de zoekmachines opgepikt wordt.

Maak een pagina aan op sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Instagram,… Maar zorg ervoor dat die pagina’s enkel als ondersteuning dienen van je eigen website. Zij mogen geen doel op zich worden!

Conclusie

Voor elk horecabedrijf, klein of groot, met simpele of complexe vereisten, met een beperkt of groot budget is een website een must en de ideale manier om de online aanwezigheid te versterken.


Bronnen: creativemarketing | claimjouwidee | combell | publi4you | WordPress

Deel dit bericht

2 reacties

  1. Zonder deftige website zoek je tegenwoordig verder. Zelfs bij mond op mond reclame gaat men meestal toch nog even de website checken. Is er geen deftige website, haken al veel potentiëlen gasten af

    Reply
  2. Mooi artikel

    Reply

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>