Custom Text
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tiendaagse van de Hamburger 2019

februari 18, 2019 @ 00:00 - februari 27, 2019 @ 00:00

hamburger burger horeca belgië

Tijdens de ‘Week van de Hamburger 2019’ zet Horeca België van 18 tot 27 februari de hamburgerrestaurants en hun producten in de kijker. Via de Social Winactie kunnen bourgondische levensgenieters met een account op Facebook een uitnodiging winnen bij de deelnemende hamburgerrestaurants Alfons Burger Zaventem, Alfons Burger Groot-Bijgaarden en Eet-Kafee, en een flinke reductie bij het organiseren van een event met de burgermobiel Burger-Fest.

Winnaars Social Media Winactie

Dit zijn de 2 winnaars die elk een uitnodiging twv €25 winnen in Alfons Burger Zaventem.

  • Mw Isabelle Bernard
  • Mr Luc Vanderkelen

Dit zijn de 2 winnaars die elk een uitnodiging twv €25 winnen in Alfons Burger Groot-Bijgaarden.

  • Mw Laetitia Guelton-Milienos
  • Mw Laura Van Raemdonck

Dit zijn de 2 winnaars die elk een uitnodiging twv €25 winnen in Eet-Kafee.

  • Mr Marco Laviana
  • Luc Peeters

Dit is de winnaar die een reductiebon van €50 wint bij de burgermobiel Burger-Fest.

  • Mr Bjorn Rottier

Gewonnen? Contacteer ons via Messenger om de voucher in ontvangst te nemen.

Wat is een hamburger?

Horeca België hamburger alfons burger v

Een hamburger is een schijf gebakken of gegrild vlees (meestal rundergehakt) in een opengesneden broodje. Vaak worden hier sla, tomaat, ui, bacon, augurken en kaas aan toegevoegd en een dressing zoals mosterd, mayonaise, ketchup of chilisaus. Verder kent dit gerecht vele nationale en regionale varianten.

Een misvatting is dat dit gerecht afkomstig zou zijn uit de Duitse stad Hamburg en na de Tweede Wereldoorlog door Amerikaanse soldaten in hun land geïntroduceerd zou zijn. De hamburger is eind de 19de Eeuw ontstaan in de Verenigde Staten, maar heeft toch een gedeeltelijk Duitse oorsprong.

In de 19de Eeuw trokken heel veel Europese emigranten naar Amerika. Veel van hen reisden via Hamburg en maakten daar kennis met de frikadel. Dit gerecht leek op een biefstuk maar was gemaakt van gehakt, vermengd met brood en uien. Omdat het snel en goedkoop te bereiden was, werd dit gerecht al snel populair in de Amerikaanse havensteden. Het werd verkocht als Hamburgersteak.

Louis Lassen

louis lassen hamburger horeca belgiëDe Deense kok Louis Lassen zou met zijn lunchkraam Louis’ Lunch uit New Haven weleens de eerste kunnen zijn geweest die in 1895 zo’n hamburgersteak in een broodje opdiende.

Anderen claimden hier al eerder mee begonnen te zijn, maar mogelijk ging het hier om gehaktballen in broodjes.

Populair broodje uit het vuistje

hamburger burger-fest burgerDe hamburger werd snel populair en verspreidde zich over de Verenigde Staten. Dit succes was te danken aan het feit dat men nu een vleesgerecht had dat staand of lopend gegeten kon worden, zonder bord en/of bestek.

Tijdens de Louisiana Purchase Exposition in 1904 kreeg het broodje pas echt bekendheid doordat het daar op grote schaal verkocht werd aan een internationaal publiek. Hier deed de naam hamburger definitief zijn intrede.

Na verloop van tijd ontstonden de zogenaamde greasy spoons: goedkope restaurants waar alleen gefrituurd en gebakken werd. Ook de hamburgers stonden er op het menu.

Gemakkelijk te bereiden

ben's premium burger hamburger horeca belgiëHet voordeel was (en is) dat hamburgers makkelijk te bereiden zijn. Je kan relatief veel hamburgers tegelijk op een bakplaat kwijt, waardoor een kok een groot aantal gasten kan alleen bedienen.

Dit soort restaurants zorgden er ook voor dat steeds meer Amerikanen goedkoop uit eten konden.

Klik hier en bekijk in het filmpje hoe Ben van Ben’s Burger een hamburger bereidt.

Hamburgerrestaurants

hamburger - eet-kafee burger horeca belgiëNa de Tweede Wereldoorlog kwamen de fastfood- en drive-inrestaurants en werd de hamburger niet meer zozeer geassocieerd met armoede.

Het is nu een populair en hip product waarbij diverse ketens bijna overal ter wereld hun hamburgers weten te verkopen.

Naast de bekende ketens zijn in België heel wat hamburgerrestaurants die kwalitatief hoogstaande hamburgers aanbieden.

Tiendaagse van de Hamburger 2019

Tijdens de ‘Week van de Hamburger 2019’ zet Horeca België van 18 tot 27 februari de hamburgerrestaurants en hun producten in de kijker.

Via de Social Winactie kunnen bourgondische levensgenieters met een account op Facebook een uitnodiging winnen bij de deelnemende hamburgerrestaurants Alfons Burger Zaventem, Alfons Burger Groot-Bijgaarden en Eet-Kafee, en een flinke reductie bij het organiseren van een event met de burgermobiel Burger-Fest.

Gegevens

Begin:
februari 18, 2019 @ 00:00
Einde:
februari 27, 2019 @ 00:00
Evenement Tags:
, , , , ,