Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de krant

Eerste vrouwelijke voorzitter Horeca Brugge

horeca brugge belgië

De bekende Brugse horeca-uitbater Karel Hessels stopt na vier jaar als voorzitter van Horeca Brugge en Ommeland vzw. Sandra Timmerman, uitbaatster van Pasta Gusto aan het Stationsplein, neemt het van hem over. Het opvolgen van het beleidsplan waarin onder meer de aanstelling van een centrummanager en een nieuw terrasplan met een halvering van de terrastaks in Brugge is alvast haar prioriteit.

Horeca Brugge

“Ik ben 36 jaar actief in de horeca en heb veel zien evolueren in de sector. Ik ben trots dat ik vier jaar voorzitter heb mogen zijn van de lokale horecavereniging”, zei Karel Hessels vandaag tijdens een bijeenkomst van het horecabestuur en een delegatie van het Brugse stadsbestuur in hotel Prinsenhof.

“Dit engagement heb ik opgenomen uit liefde voor mijn vak en uit idealisme. We hebben niet alles kunnen realiseren. Maar ik kijk toch terug op mooie prestaties zoals onze input over de nieuwe terrassen op ’t Zand. Ook het feit dat we de tonnagebeperking voor leveranciers hebben kunnen beperken. En dat we samen met andere belangengroepen de maximale parkeerduur van twee naar vier uur konden terugbrengen.”

Terrasreglement

De afscheidnemende voorzitter liet ook verstaan dat er zijn opvolgster nog heel wat werk wacht. “De opmaak van een hopelijk nieuw en aantrekkelijker terrasreglement zal goed moeten opgevolgd worden. De horeca is ook niet gelukkig met de vele ‘pop-up’-horeca die overal opduiken. En nog minder met de oneerlijke concurrentie van de gesubsidieerde horeca-uitbatingen.”

Eerste vrouwelijke voorzitter

Sandra Timmerman (46) van Pasta Gusto wordt dus de nieuwe voorzitter van Horeca Brugge vzw. Als ondervoorzitter was zij al een tijdje de rechterhand van Karel Hessels. “Ik wens Karel te bedanken voor het werk dat hij de voorbije jaren als voorzitter heeft verzet, sprak de nieuwe voorzitter de menigte toe. En ze bedankte ook het bestuur voor het vertrouwen dat ze in haar stellen.

“Met dit voorzitterschap wil ik ook de vele vrouwelijke horeca-uitbaters een hart onder de riem steken. Ik ben de eerste vrouwelijke voorzitter van Horeca Brugge vzw. Ik hoop de goede samenwerking met het stadsbestuur te kunnen voortzetten. En ik wil zeker een bijkomende schwung geven aan Brugge als stad met een aantrekkelijke horeca.”

Yakiniku_logo_zwart horeca belgië Horeca Brugge
Gesponsord

Terrasplan

Burgemeester Dirk De fauw liet ten slotte verstaan dat hij uitkijkt naar een goede samenwerking met de horeca, die toch zo’n 6.000 mensen vertegenwoordigt in Brugge. Hij verwees naar het beleidsplan voor de legislatuur waarin onder meer de aanstelling van een centrummanager en een nieuw terrasplan met een halvering van de terrastaks in de deelgemeenten opgenomen is.

Lees meer nieuws over Horeca Brugge


Heb jij ook nieuws?

Heb jij ook nieuws om hier te delen op de site? Stuur ons alle info en een leuke foto of filmpje. We plannen een gratis artikeltje in zoals dit van het terrasplan in Brugge. Wil je meer zichtbaarheid? Bekijk de advertentiemogelijkheden.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>