Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Evenementen

Dinner with the Queen: bij-zondere bij-levenis

dinner with the queen Lieven Lootens horeca België

Met Dinner with the Queen willen Gilles De Backer en Lieven Lootens graag de mensen terug bewust maken van het nut van de bijen. En wat er zou gebeuren moesten die er niet meer zijn. Deze bij-zondere interactieve culinaire belevenis gaat door op verschillende data tussen 17 juni en 14 juli 2019. Plaats van gebeuren: de plukweide purfruit in Dentergem op de rand van Oost- en West-Vlaanderen.

Jeugdherinneringen

“Het project is ontstaan vanuit mijn jeugdherinneringen die ik heb overgehouden aan mijn grootouders waar ik grotendeels ben opgegroeid, vertelt Gilles De Backer, initiatiefnemer van Dinner with the Queen. Ik had het geluk elk jaar bij mijn bompa in de tuin te mogen genieten van de bloeiende fruitbomen, notelaars en bessenstruiken. We hadden samen veel plezier in het plukken. En het fruit te verwerken in confituren”, rakelt Gilles op. “We gingen daarnaast ook samen op stap in de natuur en raapten kastanjes in de bossen die we dan poften op het vuur.” En dat allemaal dankzij de bijtjes!

Dinner with the Queen

“Dinner with the Queen is eindelijk nog eens een eigen project waar ik mijn hart en ziel heb kunnen insteken. En mijn creativiteit de volledige vrije loop heb kunnen laten gaan”, vertelt Gilles De Backer. En dat zette hij op met niemand minder dan Lieven Lootens waarmee hij volledig zijn visie deelt over mens, dier en natuur! “Het is mij dan ook een waar genoegen om met deze grote chef en wijze man dit avontuur te mogen aangaan.”

Met deze bij-levenis willen we graag de mensen terug bewust maken van het nut van de bijen. En wat er zou gebeuren moesten die er niet meer zijn. Op een interactieve manier en gekoppeld aan een culinaire belevenis geïnspireerd op bloemen en honing zullen we de mensen even onttrekken van de prestatie-gedreven maatschappij. Na de culinaire bij-levenis sturen we de mensen naar huis met enkele duidelijke tips. Ook met een leuke give-away om het leven van de bijen te vergemakkelijken. En het hen weer aangenaam te maken om in onze tuinen rond te zoemen.

Dinner with the Queen Horeca België

Bij-zondere bij-levenis

Lieven Lootens, beste culinaire bloemenchef Benelux, deelt tijdens‘Dinner with the Queen’ van 17 juni tot 14 juli 2019 zijn liefde voor bloemen om tot een zintuiglijk festijn. Het wordt een bij-zondere belevenis waar unieke smaakpaletten met bloem- en honingtoetsen de boventoon gaan voeren. Deze culinaire reis dompelt je van kop tot teen onder in het magische rijk van de bijenkoningin.

Heb jij ook nieuws?

Heb jij ook nieuws om hier te delen op de site? Stuur ons een persartikel, alle info en een leuke foto of filmpje. We plannen een gratis artikeltje in zoals dit van de Dinner with the Queen. Wil je meer zichtbaarheid? Bekijk de advertentiemogelijkheden.


Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>