Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Horeca / Restaurants / Tips & tricks

De gezelligheid van een winterterras

winterterras

Een terras is al lang niet meer enkel voor de zomer. Ook op een koude, droge winterdag zoeken heel wat mensen de gezelligheid op van een terras. Uiteraard moet op zo’n winterterras de juiste sfeer hangen; klanten zullen heus niet kiezen om een winterse namiddag of avond door te brengen op een terras met enkel wat tafels en stoelen. Daar zijn ze in de zomer tevreden mee, maar tijdens de winter willen mensen gezelligheid, een winters kader, een feestelijke stemming en een warme aankleding.

Het perfecte weer voor een winterterras

De kans is klein dat mensen op een druiligere en winderige winterdag op uw terras komen zitten. Op een koude maar zonovergoten winterse dag zal uw winterterras echter wel op heel wat bezoekers kunnen rekenen. En als de sfeer er goed in zit zullen ook heel wat gasten graag ’s avonds genieten op uw winterterras.

Extra investeringen

Het installeren en aankleden van een winterterras betekent inderdaad een extra investering. 

Een eerste vereiste is natuurlijk het plaatsen van terrasverwarming. Uw klanten zullen echt niet veel tijd op uw terras doorbrengen als ze zitten te rillen van de kou. Tegenwoordig bestaat er een heel uitgebreid aanbod terrasverwarmers. Sommige terrasverwarmers werken op gas, andere soorten op elektriciteit, al dan niet met infrarode warmte-elementen. Elke soort heeft uiteraard zijn voor-en nadelen. Informeer u dan ook goed welke u het beste plaatst op uw winterterras.

Ook uw winterterras extra gezellig maken vraagt wat extra financiële middelen. Een warme houten vloer geeft heel wat meer gezelligheid dan gewone straatstenen. Om het extra gezellig te maken kunt u ook houten blokken voorzien als bijzettafeltjes of kunt u de wanden van het terras met hout bekleden. Zorg ook voor wat winters groen op uw terras zoals dennenbomen en winterkransen. Ook kunt u houtkachels of vuurkorven plaatsen op uw terras en waarom geen barbecue? Een gezellig vuurtje zal immers heel wat klanten lokken. Vergeet vooral ook geen gezellige kussens op de stoelen te leggen en dekentjes te voorzien.

Probeer ook uw personeel in een winterjasje te stoppen. Hoewel zij door het vele heen en weer lopen misschien niet zo koud zullen hebben geeft een winteruniform toch weer wat extra sfeer. Eenzelfde jas, muts en sjaal in winterse kleuren voor iedereen met het logo van uw zaak en de bediening verloopt net iets warmer.

Eten en drinken op een winterterras

Pas voor uw winterterras ook uw menukaart wat aan. Laat ons eerlijk zijn: een bord tomaat-garnaal of een fris slaatje zult u echt niet verkopen op een winterterras. Klassieke winterse gerechten daarentegen zullen bij het publiek zeker in de smaak vallen. Vraag uw chef creatief te zijn met de klassieke winterse keuken en er een eigen toets aan te geven. De gewone klassieke winterse keuken zal de concurrentie immers ook aanbieden. Een winterbarbecue is bijvoorbeeld een prachtig idee. Bovendien zal de geur van het gebraden vlees mensen ook meteen nieuwsgierig en hongerig maken. En als u uw gasten zelf marshmallows laat roosteren dan zal de gezelligheid compleet zijn. 

Wat drank betreft mogen de klassiekers natuurlijk niet ontbreken op uw winterterras: glühwein, verschillende soorten jenevers, warme chocolademelk, enz. … Probeer ook daarin wat creatief te zijn. Een kopje warme chocolademelk met enkele marshmallows en slagroom er bovenop, een jenevertje met een speciale smaak of een kopje koffie op basis van advocaat zullen uw gasten zeker weten te waarderen. Traditionele winterse dranken hoeven echt niet saai te zijn. Als u er een eigen toets aangeeft en zullen potentiële klanten zeker de concurrentie voorbijlopen. 

Alvast een gezellig en warmtevol winterseizoen gewenst!

Wilt u weten hoe ik als horecaconsultant u kan begeleiden met uw horecazaak? Neem dan volledig vrijblijvend contact met mij op.

Deel dit bericht

De laatste jaren profileer ik me als horeca consultant. Niet toevallig, want ik ken de sector door en door. Ik werkte vroeger bij gerenommeerde restaurants in België en Frankrijk. Daarna richtte ik zelf horecazaken op. Nu begeleid ik horecaprojecten en geef ik advies aan horecazaken. Niets is leerrijker dan de praktijk. Met meer dan 25 jaar ervaring in elk onderdeel van het vak, kan ik mij als consultant inleven in elk aspect en een meerwaarde betekenen binnen uw bedrijf.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>