Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de kijker

Cremerie François laat Knokke watertanden

cremerie François België

Op paasmaandag opende Cremerie François een verkooppunt aan de kust. Na Sint-Niklaas en Gent is Knokke-Heist de derde plek in Vlaanderen waar het bekende en tevens oudste ijssalon van België een permanente vestiging opende. Om de start van de nieuwe zaak te vieren gaf François maar liefst 1000 gratis ijsjes weg aan het gloednieuwe ijssalon in de Dumortierlaan.

Cremerie François

Wie ooit proefde van het ambachtelijk ijs weet het. “It’s finger lickin’ good!” Cremerie François is een gevestigde waarde voor liefhebbers van ambachtelijk gedraaid roomijs. Het is één van de weinige ijssalons waar de rauwe melk nog traditioneel in eigen huis wordt gepasteuriseerd. Het recept van founding father François uit 1928 is nog steeds de basis van het succes. Met de jaren werd het aanbod wel uitgebreid met meerdere ijssoorten en legendarische coupes. Naast de klassiekers serveert François de meest verrassende combinaties zoals een ‘Coupe Esprit d’Orange’. Het is een harmonie van pistache-ijs, gemarineerde aardbeien met appelsienenlikeur van Brouwerij Verhofstede, verse munt en zwarte peper. Proef er zeker ook een ‘Coupe Saint-Nicolas’; vanille-ijs, gemarineerde verse ananas met Saint-Nicolaslikeur van Brouwerij Verhofstede en verse munt.

Coup(e) de foudre in Knokke

Cremerie François is gevestigd in het gerenoveerde hoekpand op de Dumortierlaan, op een boogscheut van de zeedijk. Er kan zowel binnen als buiten genoten worden van het (h)eerlijke ijs. En er zal deze zomer zelfs vanaf 8u30 een koffiekoek of croissant geserveerd worden. In de cremerie is er binnen plaats voor een dertigtal gasten en een twintigtal op het terras.

Partnerschap

“Met Gunther hebben we een partner gevonden die we heel goed kennen. En waarmee we een echte vertrouwensband hebben. Hij is van het Waasland en kent ons ijssalon heel goed. We zijn er dan ook van overtuigd dat Gunther onze goede naam hier aan de kust zal verderzetten.”, vertelt ons Christophe Penneman, zaakvoerder van Cremerie François.

Een ijsje eten bij François, dat is een echt verwenmoment. Maar al onze ijscoupes, -taarten en -blokken kunnen ook meegenomen worden. Wie al wandelend wil genieten van een ijshoorntje, kan terecht aan ons take-away-luik. Je mag hetzelfde ijs als François uit Sint-Niklaas verwachten. We draaien het ijs wel ter plaatse om het supervers te kunnen serveren.”, zegt Gunther Geerinck, eigenaar van de vestiging in Knokke-Heist. 

bordeel horeca belgië vallina gin
Gesponsord

Meer info

Cremerie François in de Dumortierlaan 113 in Knokke-Heist zal in het hoogseizoen 7 dagen op 7 open zijn van 8u30 tot 22 uur. Klik hier voor nog meer info over Cremerie François.

Heb jij ook nieuws?

Heb jij ook nieuws om hier te delen op de site? Stuur ons alle info en een leuke foto of filmpje. We plannen een gratis artikeltje in zoals dit van Cremerie François. Wil je meer zichtbaarheid? Bekijk de advertentiemogelijkheden.


Bron: Cremerie François

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>