Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws

Candy: gastronomisch en innovatief in De Kommel

Horeca België campagne Belgian Female Chefs Week Candy Senden

Ze is moeder van Rylee (3) en Blake (9 maanden), en na een rijk parcours in Nederlandse en Belgische sterrenzaken, sinds 2016 chef van het hotel-restaurant De Kommel. Gastronomisch en innovatief met Mediterrane invloeden. Zo omschrijft Candy Senden haar keuken. Ze verwerkt kwaliteitsvolle, verse en bij voorkeur lokale ingrediënten ongecompliceerd zodat hun natuurlijke smaken volledig tot hun recht komen. We gingen met haar in gesprek naar aanleiding van de Belgian Female Chefs Week. En ze geeft de lezers van Horeca België ook een uitnodiging weg via de winactie.

Opleiding  

“Toen ik 12/13 jaar was, heb ik in Nederland de opleiding tot kok-bakker-serveerster gevolgd. Van daaruit ben ik doorgestroomd naar de hotelschool van Hasselt en het 7de Gastronomie afgewerkt”, vertelt ons Candy. “Ik heb er op het internaat De Zandberg gezeten tot mijn achttiende.”

Dat Candy al een geboren talent was, bewijst haar selectie om haar klas (2deLJ, 3de gr/BSPHotel) te vertegenwoordigen tijdens de wedstrijd ‘De Smakelijkste Klas’ en er ook de hoofdprijs wist weg te kapen met een bereiding van pladijs.

Ervaring in sterrenzaken

Tijdens haar opleiding werkte ze tijdens de weekends en vakanties in Kasteel Ter Worm in Heerlen. En na haar opleiding mocht ze daar dan ook fulltime aan de slag.

Het was toen niet gemakkelijk om in de sterrenzaken binnen te komen om er te werken. Ik heb daarom ook een aantal keer gewoon gratis dagstages gedaan in zaken als De Leuf in Ubachsberg. En ook in de Da Vinci in Maasbracht bij Margo Reuten. Het was geweldig dat ik zo bij met deze toppers eens in de keuken kon ‘meedraaien’, schrijft Candy mij in een lange en enthousiaste mail.  

Om zoveel mogelijk ervaring op te doen ging ze daarna aan de slag in Hotel Prinses Juliana in Valkenburg (1*). En dan in Clos Saint-Denis (2**) waarvoor ze in Tongeren op kamer heeft gewoond. Candy ging vervolgens aan de slag als zelfstandig-werkend kok in het restaurant van het Hotel Mardaga in As. Na een aantal jaar werd ze er al gepromoveerd tot chef-kok. Dit was ook de periode van Jong Keukengeweld. Als enige dame stond ze er haar mannetje tussen 39 verkozen chefs. Gelukkig telt op vandaag dit initiatief van de Vlaamse overheid best veel meer vrouwelijke chefs.
In 2013 werd ze ook genomineerd voor Lady Chef of the Year.

Hotel-restaurant De Kommel

Na een leervolle en leuke tijd te hebben gehad in Hotel Mardaga, was Candy echt toe aan een nieuwe uitdaging. En ging aan de slag in hotel-restaurant De Kommel in Voeren.

“Ik kon mij er direct volledig uitleven aangezien ik vanaf het begin alleen in de keuken stond en de vrije hand kreeg. Dit was precies wat ik nodig had”, vertelt Candy.

De keuken van Candy: gastronomisch en innovatief met Mediterrane invloeden.

Kindjes

Om voor haar eerste kindje Rylee te zorgen, ging Candy tijdelijk dichter bij huis aan de slag. Maar ze miste er al vlug het gastronomisch niveau en ging in 2016 weer aan de slag in De Kommel. En omdat alle goede nieuws uit drie bestaat, kwam halfweg 2018 zoontje Blake ter wereld.

Eens uitgenodigd worden bij Candy in hotel-restaurant De Kommel?

De winnares van de winactie is: Sanny Pannemans

De keuken van Candy in De Kommel

Het restaurant van Hotel De Kommel is strak en stijlvol. Het interieur van restaurant is daarmee een mooie weerspiegeling van Candy’s gerechten. Eigentijds Frans-Belgisch met mediterrane invloeden. Behalve door invloeden uit Zuid-Europa, wordt de keuken van restaurant De Kommel geïnspireerd door het ritme van de seizoenen. En komt het gros van de ingrediënten uit eigen streek. Het resultaat zijn oogstrelende gerechten die de smaakpapillen doen prikkelen.

Vanuit het restaurant geniet je van een panoramisch uitzicht over het dorp ’s Gravenvoeren en de omliggende natuur. Bij mooi weer is het heerlijk zitten op het uitgestrekte romantische terras. Het restaurant is geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 18.30 uur. Kies een drie-, vier- of vijfgangen culinair menu ( van 37,- tot 60,-) met zorgvuldig gekozen begeleidende wijnen (van 25,- tot 35,-).

Deel dit bericht

8 reacties

 1. Candy is echt een hele goede lady chef ze verdiend deze waardering echt. Ze knokt hier al jaren voor. Iedereen moet echt stemmen op haar. Hoe zorgvuldig ze te werk gaat en met heel veel pure smaken moet ze deze titel gaan winnen.

  Reply
 2. Zou graag eens van haar kookkunsten willen proeven!

  Reply
 3. Altijd Leuk om een nieuw restaurant te ontdekken.

  Reply
 4. Wat een knap verhaal! Zeer nieuwsgierig naar haar kookkunsten.

  Reply
 5. Top vrouw met super veel passie voor haar job.

  Reply
 6. Heerlijk restaurant en als Candy kookt herkennen wij haar “signature”. Koken met passie en dat proef je en zie je!

  Reply
 7. Yèè, gewonnen … Bedankt !
  Daar gaan we van komen genieten.
  Tot snel !

  Reply
 8. Prachtiiiiiiig

  Reply

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>