Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de kijker

Brief zet kwaad bloed bij de Horeca

kraantjeswater Horeca België

Free Tap Water In Belgian Restaurants roept burgers op om een brief te sturen naar hun favoriete restaurant. Een brief om de uitbaters aan te moedigen voluit te kiezen voor water zonder verpakking. En gratis kraantjeswater te schenken. Ook Horeca België gaat volop voor duurzaam ondernemerschap. Maar vindt het niet kunnen dat weer de horeca wordt geviseerd voor een gratis gunst. Alsof het nog niet slecht genoeg gaat in de sector.

Brief

De desbetreffende brief start als volgt:

Beste mevrouw, meneer,

Wij zijn enorm fan van uw restaurant en het lekkere eten dat u serveert. Desondanks hebben we gemerkt dat u geen kraantjeswater aanbiedt als een optie voor uw klanten.Wij zijn een snel groeiende burgerbeweging die kraantjeswater verkiest als een plastic- en afvalvrij alternatief voor flessenwater.

En die brief neemt Knack Weekend integraal over op zijn website.

Verantwoord? Neen!

Neen, zegt Horeca België. Dat er in de horeca duurzamer kan omgesprongen met verpakkingen en plastics, daar staan wij ook wel achter. Maar moet het weer op de kosten van de horeca?

Ook bij Ashley van Horeca Agency zet deze brief kwaad bloed.

“Als horeca-uitbaters hieraan meedoen zouden ze eens moet nadenken over de volgende punten”, haalt Ashley aan.

 • onze zeer kwalitatieve gebottelde Belgische waters die daardoor zwaar verlies zouden leiden: ook zij stellen mensen te werk;
 • de vele drankenhandelaars die dagdagelijks de horeca voorzien van waters die daardoor óók verlies zouden leiden: ook zij stellen mensen te werk;
 • dat water voor alle betrokken partijen dus een heel belangrijk product is op de kaart;
 • dat het o.a. ook wel die watermerken en drankenhandelaars zijn die nog steeds veel geld investeren in horeca projecten.
Horeca Agency België brief
Gesponsord

Gratis water

Het is vooral het gratis water schenken dat Horeca België in deze brief stoort. Gaat het hier om een duurzaam initiatief of is het alweer een initiatief om de horeca verder uit te persen?

Sticker

In de brief belooft het burgerinitiatief de restaurants die meedoen met de actie ook een sticker om op het raam te kleven. En promotie via hun website.

Ook niet akkoord met de brief?

Ga je hiermee ook niet akkoord, laat dan een reactie onderaan dit artikel!

Heb jij ook nieuws?

Heb jij ook nieuws om hier te delen op de site? Stuur ons alle info en een leuke foto of filmpje. We plannen een gratis artikeltje in zoals dit van deze brief. Wil je meer zichtbaarheid? Bekijk de advertentiemogelijkheden.

Deel dit bericht

2 reacties

 1. Betalend kraantjeswater geen probleem maar zeker niet gratis . De sector word al te veel uitgeperst.

  Reply
 2. Ik ga hiermee zeker niet akkoord! Straf is echter ook nog dat Knack dit publiceert en daarmee akkoord gaat. Ik zeg mijn abonnement op bij hun! Wij zijn geen melkkoeien! Ik geef met plezier iets van het huis aan mijn vaste gasten na hun zoveelste bezoekje of met genoeg gespendeerd te hebben!
  Mvg.
  Paul Princen
  Hotel – restaurant De Kommel

  Reply

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>