Custom Text

Deel dit bericht

Buitenland

Bikkelharde recensie voor resto van Bløf-zanger Paskal J.

Paskal Hard en Ziel horeca belgië

Paskal Jakobsen is de zanger van Bløf, bij ons bekend van hun monsterhit ‘Zoutelande’. Hij baat ook een eigen restaurant uit: Hard en Ziel. Dat etablissement werd nu echter neergesabeld in een recensie van ‘De Volkskrant’. Paskal laat het echter niet aan zijn hart komen: “Laat de sentimenten hun eigen leven maar leiden. Ik voel me gesterkt door alle positieve reacties.” 

Hard en Ziel

Het restaurant in Middelburg, Hard & Ziel, werd door Paskal opgezet samen met topchef Edwin Vinke. In de recensie van food critic Hiske Versprille wordt het zelfbedieningsrestaurant, dat de sfeer en het concept van een foodtruck benadert, compleet afgebrand. Hard & Ziel, dat typisch Zeeuwse gerechten serveert, krijgt van haar maar een 4. Vrijwel niks uit de keuken kon de toets der kritiek doorstaan, beschrijft de recensent. Afgezien van de hotdog van rookwortel (‘prima’) en de arretjescake (‘ouderwets lekker’) is het beroerd gesteld met de kwaliteit: “De makreel blijkt halfrauw en oneetbaar tranig. De ongare, smaakloze krieltjes zijn er maar een beetje bijgepleurd, de kruidenpasta is oud en onderop liggen fliebers tot snot gekookte, bittere groente”, luidt bijvoorbeeld haar oordeel over het gerecht ‘Liza’s Vurige Visje’. Ook over de ‘Crispy Scharrelhoender’ is ze onverbiddelijk: “Hoe krijg je dit je keuken uit.”  

Paskal krijgt veel steun

Opvallend is dat het restaurant nu juist veel steun krijgt op social media en dat er vooral negatief gereageerd wordt op de recensent. “Ze zijn gewoon jaloers op de Zeeuwen. We hebben die rooie rakkers met hun grote mond niet nodig om gewoon te blijven”, zegt bijvoorbeeld Irma van Bochove op Facebook. “Pff, je zou je maar kunnen vermaken om een topzaak zo af te kraken. Iedereen die is geweest weet wel beter, het is en blijft een mooi restaurant! Ga zo verder!”, aldus Erik Rodrigo. Ook Mart Scherp van restaurant Scherp in Middelburg reageerde op Facebook: “Meerdere malen al lekker gegeten, goede sfeer en leuk concept. Een aanwinst voor Middelburg. Gewoon je eigen koers blijven varen.”

horeca horecawinkel paskal Hard en Ziel
Gesponsord

Lees meer over Hard en Ziel

Ook nieuws van de buitenlandse horeca?

Heb jij ook nieuws zoals die van het restaurant van Paskal? Stuur ons alle info en een foto.


Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>