Donjon-Brasserie - Sleeping like a King and a Queen

Brasserie - Hotel

OVER ONS – Donjon-brasserie Een donjon is een middeleeuwse verdedigbare woontoren gemarkeerd door een gekanteelde vierkante hoektoren. Wat ooit meer lezen

Maa

11:30 - 22:00

Di

11:30 - 22:00

Woe

11:30 - 22:00

Don

11:30 - 22:00

Vrij

11:30 - 22:00

Zat

17:30 - 22:00

Claim this Business

OVER ONS – Donjon-brasserie
Een donjon is een middeleeuwse verdedigbare woontoren gemarkeerd door een gekanteelde vierkante hoektoren. Wat ooit een kleine hoeve of jachtpaviljoen was onder de vleugels van de heren van Diegem (1512), heeft door de eeuwen heen verschillende transformaties van het terrein ondergaan. In 1903 werd het pand “de Laiterie” omgebouwd tot hotel-restaurant en na de tweede wereldoorlog, in de jaren ’50, wordt het door het nabijgelegen bedrijf Wanson (productiehuis van thermische materialen) opgekocht en ingericht als gastenverblijf. Hiermee wordt het gebouw, zoals we die vandaag nog steeds kennen, omgedoopt tot “Donjon-brasserie”. Sommige bronnen zien in de Donjon een laatste overblijfsel van de ’s Hertogen Molen die reeds vermeld wordt vanaf het midden van de dertiende eeuw.

Om het erfgoed in ere te houden hebben we besloten om ‘DonJon’ terug leven in te blazen en aan dit geheel , dit archeologisch erfgoed, hebben we ons hart verpand. Op onze beurt hebben we het omgetoverd tot een plek waar je kan genieten, lekker tafelen, feesten en overnachten.

Zend ons je bericht

Schrijf je review

Er zijn nog geen recensies geplaatst.