verified

De Levensboom - De levensboom is een biologisch-vegetarisch natuurvoedingsrestaurant.

functie in ons fysieke lichaam, het beïnvloedt ook onze emoties, onze mentale kwaliteiten en ons volledige ‘zijn

aanrader

De Levensboom is een biologisch-vegetarisch natuurvoedingsrestaurant. Al jaren lang wordt er gestreefd naar het bereiden van evenwichtige maaltijden meer lezen

Woe

12:00 - 14:00

18:00 - 20:30

Don

12:00 - 14:00

18:00 - 20:30

Vrij

12:00 - 14:00

18:00 - 21:00

Zat

17:00 - 21:00

Claim this Business

De Levensboom is een biologisch-vegetarisch natuurvoedingsrestaurant. Al jaren lang wordt er gestreefd naar het bereiden van evenwichtige maaltijden met zoveel mogelijk biologische, lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

De keuze om vegetarische, biologische gerechten te serveren komt voort uit onze visie op voeding, de mens en het leven. Wat we eten heeft namelijk niet enkel een uitwerking en functie in ons fysieke lichaam, het beïnvloedt ook onze emoties, onze mentale kwaliteiten en ons volledige ‘zijn’.

De basisingrediënten waarmee we werken zijn vooral verse biologische groenten en volle granen zoals rijst, gierst, quinoa, couscous, enz. Ter vervanging van vlees, waarmee we allen opgroeiden, maken we gebruik van eiwitrijke producten zoals tofu, seitan, tempeh,  azukibonen, linzen, kikkererwten, enz. Daarnaast zijn ook zaden, pitten, kiemen en zeewieren belangrijke ingrediënten bij onze bereidingen.

We streven ernaar om zo veel mogelijk te werken met producten en ingrediënten die geschikt zijn voor menselijke consumptie. Daarom worden o.a. zuivel en geraffineerde suikers slechts in zeer beperkte mate gebruikt en apart vermeld bij de gerechten waarin ze voorkomen.

Zend ons je bericht

Icoon

Wat er in de levensboom op uw bord verschijnt, hangt af van de seizoenen. Omdat de natuur zich niet altijd laat voorspellen, wisselt ons menu wekelijks. Concreet betekent dit dat we koken met de groenten die op dat moment beschikbaar zijn, het enige wat u hoeft te doen is het aantal gangen te kiezen:

TAPASBORD

met tempura van bloemkool, funky groentenkroketjes, hummus, aangevuld met tapas van de dag

HOOFDGERECHT

met huisgemaakte groentenburger en een zevental verschillende soorten groenten

DESSERT

met een stukje cheesecake, witte chocomousse met frambozencoulis en een bolletje ijs

hoofdgerecht: 17.50€

voorgerecht – hoofdgerecht: 30.50€

voorgerecht – hoofdgerecht – dessert: 37.50€

Onze gerechten zijn volledig plantaardig, er zijn ook heel wat glutenvrije mogelijkheden, vraag ernaar!

Indien u allergisch bent voor bepaalde voedingsmiddelen of u dient een speciaal dieet te volgen, laat het ons gerust weten zodat we indien mogelijk voor een aangepaste maaltijd kunnen zorgen.

Schrijf je review

Er zijn nog geen recensies geplaatst.