Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Buitenland

Aziatisch restaurant Gordon Ramsay: Kitchen Nightmare

aziatisch restaurant gordon ramsay horeca belgië

De restaurantgroep van Gordon Ramsay is zich volop aan het voorbereiden om ‘Lucky Cat’ te openen. Het wordt een authentiek Aziatisch restaurant in Londen. Maar na een lanceringsevent met journalisten vorige week claimde recensent Angela Hui dat het je reinste ‘keuken-nachtmerrie’ is. Dit naar analogie met de tv-show ‘Kitchen Nightmares’ van de Britse sterrenkok. En daar heeft ze zo haar redenen voor.

Aziatisch restaurant

In promotiebrochures wordt Lucky Cat omschreven als een authentiek Aziatisch restaurant dat zijn inspiratie vond in gelijkaardige restaurants in de jaren dertig in Tokio en het Verre Oosten.

Maar tijdens het lanceringsevent weerklonken kritische noten. Volgens Angela Hui was zij de enige Oost-Aziatische persoon in een kamer met 30 à 40 journalisten en chef-koks. “De setting was meer een louche nachtclub dan een Aziatisch eethuis”, schreef ze onder meer in een reeks vernietigende berichten op Instagram en in een recensie op de website van Eater London.

Kitchen Nightmare

De recensente verwijt Gordon Ramsay dat hij zonder veel kennis van zaken aan culturele toe-eigening doet. Met name door het overnemen van elementen uit de ene cultuur door leden van een andere, meer dominante cultuur. Volgens haar was het immers helemaal geen Aziatisch event ter promotie van een Aziatisch restaurant. En eerder een Kitchen Nightmare.

chef labels horeca belgië Aziatisch restaurant
Gesponsord

Lees meer over het Aziatisch restaurant van Gordon Ramsay.

Heb jij ook nieuws?

Heb jij ook nieuws om hier te delen op de site? Stuur ons alle info en een leuke foto. We plannen een gratis artikeltje in zoals dit van Gordon Ramsay. Wil je meer zichtbaarheid? Bekijk de advertentiemogelijkheden.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>