Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / In de kijker

Aardbeien zijn fruit van het jaar 2019

aardbeien fruit Horeca België (1)

Gedurende de Week van Groenten en Fruit van 6 tot 12 mei spoort ook Horeca België de Belgische horecazaken aan om groentegerechten en fruitspecialiteiten extra in de kijker te zetten. We’re Smart World, de initiatiefnemer van de week riep dit jaar aardbeien uit tot fruit van het jaar.

Week van Groenten en Fruit

De Week van Groenten en Fruit is een organisatie van We’re Smart World. Het bedrijf van Frank Fol, ook gekend als De Groentekok, wil mensen en bedrijven samen brengen die gezond, ecologisch en duurzaam bezig zijn.
Samen met de Awards die elk jaar worden uitgereikt, creëerde We’re Smart World ® de Green Guide, een online gids met daarin de beste groenterestaurants ter wereld. In deze gids die constant wordt aangevuld en bijgewerkt, vind je meer dan 500 chefs die groenten in de hoofdrol plaatsen. De gids volgt zowel de actualiteit in de culinaire groentewereld als in de nutritionele wereld.

Aardbeien

Ieder jaar zet Frank Fol naast een groente ook een fruitvariëteit in de kijker. En dit jaar zijn dit aardbeien.

Wie vindt aardbeien niet lekker? De aardbei is een zacht fruit en heeft de bijnaam zomerkoninkje. In de zomermaanden zijn aardbeien volop verkrijgbaar. De aardbei is een schijnvrucht. Want de kleine pitjes aan de buitenkant zijn de eigenlijke vruchtjes. Rijp zijn ze dieprood van kleur. En hebben ze een zoete smaak. Aardbeien zijn prima te combineren met ander zomerfruit zoals bessen, bramen en frambozen. Er zijn heel wat variëteiten van aardbeien. Onderstaand tabelletje toont maar een fractie van wat er op de markt is.

aardbeien fruit horeca belgië

In de keuken

Aardbeien bevatten weinig pectine waardoor ze weinig zullen geleren. Je kunt aardbeien combineren met pectinerijk fruit zoals: rode bessen, appelen, pruimen, braambessen waardoor je een stevige consistentie krijgt. Je kunt ook het geheel laten indampen waardoor je een smeerbaar eindproduct krijgt. Aardbeien spoel je en stoof je gaar, het is niet nodig om extra water toe te voegen.

Een vruchtencoulis is een sausje van puur fruit. Je kan vrijwel alle zachte soorten fruit (aardbeien, kiwi’s, frambozen,…) pureren en als sausje serveren. Bewaar zo’n rauw vruchtensausje in de ijskast niet langer dan twee dagen.

Ieder jaar wordt tijdens de Week van Groenten en Fruit een groente in de kijker gezet. Dit jaar zijn het sperziebonen of ook prinsessenbonen genoemd.
Doe mee met de gratis campagne!

Meedoen met de campagne

Heb je een horecazaak? En wens je deel te nemen aan deze campagne door groenten en fruit extra in de kijker te zetten? Dan kan je nu GRATIS inschrijven door ons een mailtje te sturen. Volg de campagne met groenten en fruit in de hoofdrol hier en via onze facebookpagina.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>