5 Brusselse cocktailbars in de kijker

horeca belgie brusselse cocktailbars Alice

5 Brusselse cocktailbars in de kijker

Er wordt beweerd dat de kwaliteit die Brusselse cocktailbars in het glas brengt, lager ligt dan in Vlaanderen. Maar wat beleving betreft, hebben Brusselse cocktailbars veel meer te bieden. De stad is zo divers. En bevolkt door zowel locals als expats die er even veel nationaliteiten als smaken op nahouden. Dat geeft de Brusselse bartenders de ruimte om te experimenteren.

5 Brusselse cocktailbars en een uitsmijter

Met het weekend in het vooruitzicht zet Horeca België voor u 5 Brusselse cocktailbars in de kijker. Alfabetisch gerangschikt. We laten het oordeel aan u over. Ze zijn alle 5 zeker het bezoeken waard. En de uitsmijter mag u ook niet overslaan.

horeca belgie brusselse cocktailbars Cipiace

 Cipiace : sprankelend

Heel recentelijk geopend is de Brusselse cocktailbar Cipiace. Het is een aperitivo-bar die niet zou misstaan in Milaan, de aperitivo-hoofdstad van Italië. Uitbaters Giorgia en Andrea, afkomstig uit de Italiaanse Pugliastreek, staan garant voor een sprankelende ontvangst. Niet evident, want deze gezellige zaak zit vaak gevuld tot in de nok. De ‘Lost In Thyme’ – een cocktail van mezcal, Cynar, groene Chartreuse, siroop van citroen en tijm, citroensap en aquafaba – zal er zeker uw smaakpapillen bekoren. Adres: Voorplein 49a, 1060 Sint-Gillis.

 

Hortense & Huhoreca belgie brusselse cocktailbars Hortensemus : prachtig kader

Hortense & Humus is een bloedmooi theesalon in rococostijl, vol sierlijke krullen en geschilderde engeltjes. Matthieu Chaumont, franse mixoloog en chef Nicolas Decloedt stampten er een unieke concept uit de grond. Nicolas genoot zijn opleiding in gastronomische hotspots als ‘In de Wulf’ en ‘Mugaritz’. Hij serveert er naast de uitstekende cocktails een creatieve geraffineerde vegetarische keuken met groenten recht uit de tuin van de chef. Adres: Vergniesstraat 2, 1050 Elsene.

 

 

La Pharmacie Ahoreca belgie brusselse cocktailbars La Pharmacie Anglaisenglaise : curieus

La Pharmacie Anglaise opende de deuren in 2015 als reclamestunt van het ginmerk Hendrick’s. Maar ook nu blijft het uitstekende cocktails serveren in een prachtig kader. De bar is gehuisvest in een negentiende-eeuws pand dat ooit dienst deed als apotheek. Eigenaar Francesco Ravo behield het donkere, houten meubilair van weleer. En richtte deze cocktailbar ruimte verder in met planten, obscure bokalen van medicijnen en dierlijke foetussen op sterk water. Het is de Brussels meest curieuze bar, zoveel is zeker. Adres: Koudenberg 66, 1000 Brussel.

 

Life is Behoreca belgie brusselse cocktailbars autiful : gastvrij

Qua concept kleurt Life Is Beautiful binnen de lijntjes. Het interieur staat op punt. Rustgevende kleuren, veel planten en een mooie backbar. Op het vlak van gastvrijheid en smaken in het glas scoort deze Brusselse cocktailbar hoog. Dat is de verdienste van Harouna Saou en zijn vriendin Karoline. Proef er de Burning Passion. Twee soorten rum, twee fruitsappen, wat Campari en vanillesiroop. En met een brandend stukje passievrucht als garnituur is dit een streling voor oog en tong. Adres: Dansaertstraat 161, 1000 Brussel.

 

horeca belgie brusselse cocktailbars Yin ChanYi Chan : oosters

In Yi Chan ben je aan het juiste adres voor vakkundig gemaakte dimsum, noedels en tjaptjoi. Maar daar voegt Yen een hoogsteigen stijl van cocktails aan toe. Als telg van een geslacht dat ooit het allereerste Chinese restaurant opende in de buurt rond het Beursplein, zet Yen Pham de zaak van zijn vader verder op zijn eigen manier. Hij gebruikt zijn kennis van de Aziatische keuken om zijn drankjes een oosterse toets te geven. Een drankje dat je zeker lang zal bijblijven is de Rising Cha op basis van sesam-vodka, honing en een senchasiroop van groene thee. Adres: Jules Van Praetstraat 13, 1000 Brussel.

 

Uitsmijter : cocktails en livemuziek

Als uitsmijter vermelden we ook nog Alice, de bar van het Brusselse restaurant Rouge Tomate. Het is verplichte cocktailhalte als je in de buurt bent van de Louisalaan. Naast de heerlijke cocktails, vind je er ook een prachtig programma livemuziek.


Bron : Dieter Moeyaert | Foto’s: Alice (hoofdfoto), Cipiace, Hortense & Humus, La Pharmacie Anglaise, Life is Beautiful, Yi Chan


Heeft u iets nieuws te melden? Stuur het ons t.a.v. Yasmine. Voeg er ook een mooie foto bij.