Custom Text

Deel dit bericht

Alle nieuws / Tips & tricks

10 tips voor een geslaagde vegetarische BBQ

vegetarische BBQ Horeca België

Wie denkt voor een geslaagde barbecue veel vlees nodig te hebben, vergist zich. Een vegetarische BBQ is niet alleen verfrissend, maar ook nog eens origineel. Pas de onderstaande 10 tips toe, en inspireer je gasten met een smakelijke verrassing.  

BBQ

1. Kies voor echte BBQ-groenten zoals aubergine, tomaat, courgette, paprika … en experimenteer. Maak eens courgette met grillkaas, vul je paprika’s op met rijst, verras jezelf en je gasten met een uniek portobello recept.

2. Meer fan van hardere groenten? Blancheer ze dan eerst even voor je ze gaat grillen.

3. Groenten op de BBQ bereiden vraagt – net als bij vlees – een beetje voorkennis. Het is belangrijk om de groenten niet te dik te snijden: een halve tot één centimeter is perfect. Bestrijk de plakken met wat olijfolie, zodat ze niet verbranden of aan de rooster blijven kleven. Groenten die je in hun geheel grilt, zoals paprika, moeten zo veel mogelijk contact maken met de hitte van het vuur zodat ze gelijkmatig garen. Wie op veilig wil spelen, gaart zijn groenten op de BBQ in aluminium bakjes.

Horecawinkel Yakiniku BBQ
Gesponsord

4. Een BBQ is nooit helemaal compleet zonder een lekkere marinade. Durf te spelen met groentemarinades en en gewaagde smaakcombinaties.

5. Groenteburgers op de BBQ lijken dan wel een goed idee, maar zijn het niet perse. Net omdat ze sneller garen, drogen ze ook vrij snel uit. En een stuk karton op je bord is vast niet je doel. Wil je echt maar dan ook écht heel graag burgers grillen? Gebruik dan zeker en vast een braadrooster.

6. Organiseer je de BBQ voor zowel vleeseters als vegetariërs, zorg er dan voor dat er een duidelijke scheiding is op je grillrooster. Of zorg voor een tweede BBQ-rooster. Je vegetarische gasten gaan je heel dankbaar zijn.

7. Organiseer je een volledige vegetarische BBQ en er zijn ook veel jonge gastjes, hou daar dan nog eens extra rekening mee. Maak leuke vormpjes met de groenten, maar kleurrijke brochetjes, en voorzie lekkere sausjes.

8. Vet je rooster voldoende in! Groenten bevatten niet zoveel vet als vlees en hebben daardoor wat extra hulp nodig. Je groentjes van je rooster schrapen is namelijk niet zo fijn.

9. Zorg voor een paar verrassende bijgerechten en hapjes. Iedereen houdt namelijk heel hard van nog meer eten. We kunnen toch niet de enigen zijn die op barbecues meer eten dan gewoonlijk?

10. Bekijk ook de video voor meer roostertechnieken.

Nog een extra receptje? Vind er hier.

Ook tips?

Heb jij ook tips voor een vegetarische BBQ? Deel ze in de community voor kookliefhebbers.


Bronnen : METRO, Linda Gomes

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>