Custom Text

Deel dit bericht

Uncategorized

De 10 meest goddelijke culinaire burgers voor straks op het terras.

hamburger burger horeca belgië

Een hamburger kan eigenlijk in elk seizoen wel, maar er is gewoon iets speciaals aan burgers eten als het mooi weer is, die rechtstreeks van de barbecue of grill komen in je favoriete hamburgerrestaurant. Het wordt al helemaal een feest als je besluit jezelf eens te trakteren met een culinaire burger samengesteld met alle ingrediënten die jij zo heerlijk vindt.

Alleen de onderstaande foto’s – in willekeurige volgorde – doen ons al ontzettend watertanden, niet? Bij wijze van afsluit van de Tiendaagse van de Hamburger, vertel ons welke burger jij verkiest. Misschien win d’r wel eentje.

Tijdens de ‘Week van de Hamburger 2019’ zet Horeca België van 18 tot 27 februari de hamburgerrestaurants en hun burgers in de kijker. Via de Social Winactie kunnen bourgondische levensgenieters met een account op Facebook een uitnodiging winnen bij de deelnemende hamburgerrestaurants Alfons Burger Zaventem, Alfons Burger Groot-Bijgaarden en Eet-Kafee, en een flinke reductie bij het organiseren van een event met de burgermobiel Burger-Fest.

Hamburgers en burgers

Een hamburger is een schijf gebakken of gegrild vlees (meestal rundergehakt) in een opengesneden broodje. Vaak worden hier sla, tomaat, ui, bacon, augurken en kaas aan toegevoegd en een dressing zoals mosterd, mayonaise, ketchup of chilisaus. Verder kent dit gerecht vele nationale en regionale varianten.

Een misvatting is dat dit gerecht afkomstig zou zijn uit de Duitse stad Hamburg en na de Tweede Wereldoorlog door Amerikaanse soldaten in hun land geïntroduceerd zou zijn. De hamburger is eind de 19de Eeuw ontstaan in de Verenigde Staten, maar heeft toch een gedeeltelijk Duitse oorsprong.

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen de fastfood- en drive-inrestaurants en werd de hamburger niet meer zozeer geassocieerd met armoede.

Nu is het een populair en hip product waarbij diverse ketens bijna overal ter wereld hun hamburgers weten te verkopen. Naast de bekende ketens zijn in België heel wat hamburgerrestaurants die kwalitatief hoogstaande en culinaire burgers aanbieden. Lees meer…


Foto’s: Josca NSMBL, Alfons Burger, Ben’s Burger

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>